søndag 14. april 2013

Mandelbrød

Dette brødet smaker helt fantastisk og er veldig sunt. Det luktet helt utrolig godt da det stekte i ovnen. Det er det beste brødet jeg har smakt så langt i livet. Denne røren gir et brød. Et brød gir ca. 30 skiver, og næringsinnholdet pr. skive er 37 kcal, 5,1g protein, 1,2g karbohydrater og 1,4g fett. Jeg lagde mandelmelet selv ved å knuse mandler. Det er litt billigere enn å kjøpe det i butikken.

Ingredienser:
  • 5 Egg
  • 2 Eggehviter
  • 140g Mandelmel
  • 40g Kruskakli
  • 20g BakePro (Kan erstattes med mer mandelmel)
  • 2 dl Mager kesam/Skyr naturell
  • 2 ts Fiberhusk
  • 2 ts Bakepulver
  • 1-2 ss Sukrin (Valgfritt. Jeg hadde 2 ss)
  • 3/4 ts salt (Jeg brukte hornsalt)
Slik gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Pisk eggehvitene stive med saltet, og sett til side.
  3. Bland alt det tørre i en bolle.
  4. Ha i kesam og egg. Bland godt.
  5. Vend inn de stivpiskede eggehvitene forsiktig i røren.
  6. Ha over i en brødform med bakepapir.
  7. Stekes i ca. 30 minutter. Avkjøl etter steking.

Håper det smaker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar